Myter og fakta om permanent makeup (PMU)
Permanent make-up har virkelig fått sin rolle i den kosmetiske verden og flere og flere velger å la seg pigmentere. Likevel er det en del skepsis knyttet til en slik behandling, og mytene lar ikke vente på seg. Vi ønsker å knekke noen av gjengangerne her og nå:
1. Permanent make-up ser falskt og påklistret ut
Den store frykten hos mange er at permanent make-up vil se kunstig, mørkt og skarpt ut. Ved hjelp av mikropigmentering, pigmenteringsteknikker, tilpasset fargevalg og måleutstyr vil finishen bli naturlig. En forutsetning er at man sjekker nøye ut hvem man velger å pigmentere seg hos, og at vedkomne har den riktige kompetansen.
2. Permanent make-up varer evig
Permanent make-up kan sammenlignes med vanlig tatovering ved at teknikken med å tilføre huden pigment, er den samme. Forskjellen med permanent make-up og vanlig tatovering er hvor langt ned i huden pigmentene blir satt. For permanent make-up brukes det nål som kun går 0,6-1,3 med mer ned i huden, som er mindre en ved vanlig tatovering. Det vil da si at permanent make-up er ment å vare i 2-5 år. Det anbefales derfor å ta en oppfriskning hvert 1-1,5 år for å beholde et bra resultat.
3. Mister øyevipper av å pigmentere eyeliner
Det er ikke normalt å miste øyevipper ved å ta permanent eyeliner. Pigmentene blir satt i overflaten hvor man normalt ville lagt en eyeliner, og vil ikke påvirke verken hårtap eller hårvekst i området.
4. Permanent make-up kan være skadelig/farlig
Permanent make-up er ikke farlig så lenge man får behandlingen utført av faglig kvalifisert personell. Fargene som blir brukt hos oss er medisinsk testet og godkjent, og det er ingen indikasjoner i bransjen på at dette medfører uheldig helsemessig risiko.
5. Det er grusomt vondt å få utført permanent make-up
Mange tror at permanent make-up er en svært smertefull seanse fordi de ofte sammenligner det med vanlig tatovering. Som nevnt over vil ikke nålene gå like dypt i huden, noe som vil påvirke hvor mye smerte som oppleves. Behandling kan oppleves som ubehagelig, men ikke uutholdelig. Vi bruker også bedøvelseskrem som blir lagt på før behandlingen starter, og påføres også underveis for en mest mulig behagelig opplevelse.
Når kan man ikke få utført behandlingen?
• Ved graviditet
• HIV
• Hepatitt
• Andre overførbare sykdommer.